A benzoégyanta

A benzoé a Szumátrán őshonos, de Délkelet-Ázsia-szerte megtalálható Sztóraxfa gyantája.
A legtöbb benzoé Laoszból származik, ahol a hétméteres, örökzöld fák törzséből vonják ki;
a gyanta a fatörzsön található repedésekben gyűlik össze, ahol megkeményedik, hasonlóan,
mint az látható a mi fenyőinknél is. Kíméletes oldószeres kivonással finomítják tovább.

A benzoé koniferil-cinnamátot tartalmaz; ez egy észter (oxigéntartalmú szerves vegyület),
melyről úgy tartják, nyugtató hatása van. Található ezen kívül benne szumarezinolsav,
amely csökkentheti a duzzanatokat.

A benzoé előnyei:

– természetes antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású
– vékony védőréteget képez a bőrön
– természetes fertőtlenítőszer
– vérkeringést serkentő hatású
– izomlazító
– balzsamos illatú, édes vaníliás jegyekkel

Benzoét tartalmazó Cocoon készítmények:

Elemi – Benzoin Siam – Shea Testvaj, mely gazdag összetételének köszönhetően mélyhidratáló
Elemi – Benzoin Siam Ajakbalzsam, mely gyógyírja lehet akár a kiszáradt kézfejeknek is

Közös krémkeverés eseményeinken fel is használhatod 
az általad saját kezűleg készített natúrkozmetikumok dúsítására! 

Legközelebbi eseményünket itt találod, vagy Facebookon!

A borító kép forrása: Van Den Berk