A hialuronsav képességei
A Cocoon Arckrém – és Arctonik készítő workshopokon mindig használunk hialuronsavat is. Ez az egyik legideálisabb természetes hidratáló: bőrön át könnyen felszívódó, mélyhidratáló, öregedésgátló, valamint általánosságban javítja a bőr hibáit és megerősíti a bőr természetes védőgát szerepét.
Növényi forrásból, biotechnológiai eljárásokkal nyerik ki (például fermentációs folyamattal). Az általunk kedvelt Oligo típus nagyon alacsony molekulatömegű (< 10 kDa), így gyorsan be tud hatolni a bőr szarurétegébe, ezzel tartós hidratálást, feltöltő hatást, ragyogást kölcsönöz az arcbőrnek. Felszámolja a szarkalábak nagy részét
és enyhíti a finom vonalak és a ráncok kinézetét.
A hialuronsav természetesen is megtalálható az emberi test különböző részeiben: a bőrben, az ízületi folyadékokban, kötőszövetekben, az elasztin és a kollagén mellett a szervezetünk egyik legfontosabb sejten kívüli eleme. Kivételes nedvességmegtartó és nedvesség-felszívó képességének köszönhetően nagyra értékeljük, mint kozmetikai hatóanyag: arc-és dekoltázs ápoló krémeinkbe és tonikjainkba foglaljuk előszeretettel.
A hatékony hialuronsav képességei:
- védi a bőrt a kiszáradástól, javítja a már kiszáradtat
- elősegíti a sérült bőr regenerálódását
- csökkenti a bőr hámlását az arc és az egész test felületén
- egyenletesebb, simább, bársonyosabb megjelenést kölcsönöz a bőrnek
- feljavíthatja a bőr textúráját, a hosszú távú használata javítja a bőr tónusát és rugalmasabbá teheti a bőrt
- segít feljavítani a bőr szerkezetét kiütés, irritáció, sérülés vagy leégés után
- elősegíti a szabadgyökök elleni küzdelmet
- erősíti az UV sugárzás elleni védelmet
Ahogy öregszünk a szervezetünk egyre kevesebb hialuronsavat termel, ezért ha meg akarjuk őrizni bőrünk fiatalosságát és ragyogását, akkor valahogy pótolni kell.
Ezeket edd, ha hialuronsavat ennél: a zöld színű leveles zöldségek,
a gyökérzöldségek, a szója és a húsleves fogyasztása mind-mind hozzájárul a hialuronsav mennyiségének növekedéshez. A gyökérzöldségek különösen ajánlottak, ugyanis a magas magnéziumtartalmuk nagyban segíti a hialuronsav felszívódását.
A vörösbor fogyasztása pedig arra serkenti a testünket, hogy még több hialuronsavat termeljen.
