A Legtutibb Növényi Tej

Meguntuk, hogy feleslegesen sok pénzt költünk a boltokban növényi tejitalokra, valamint
elkeserített minket, hogy csak növeljük az ökolábnyomunkat a sok papírdoboz hulladékkal. Arról nem is beszélve, hogy a kókuszon kívül magyar alapanyagokat használunk, így eleget teszünk a makrobiotikus táplálkozás kívánalmainak is.
Megalkottuk a szinte tökéletes receptet, próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!

Mi ezzel a kis csodával, vagy egy botmixer segítségével készítjük.

Hozzávalók:

  • 2 marék hámozatlan mandula
  • 10-15 szem törökmogyoró
  • 1 evőkanál kókuszreszelék / kókuszcsipsz
  • 2 teáskanál édesítő (cukor, méz, eritrit,
    xilit, glicin, datolya, amit csak szeretnél)
  • 1 csipet só
  • esetleg egy kis vaníliarúd belsejét (imádjuk itt, 
    a Cocoonban a vanília minden formáját)

Így készítsd el a tejet:

A hozzávalókat beleöntjük a chufamixbe, vagy a merülő mixer tartályába, és 2 perc alatt összeturmixoljuk 750 – 800 ml forró vízzel. A chufamix leszűri, de ha anélkül készítetted, szűrd át finom szűrőn fogyasztás előtt.
Hűtőszekrényben 3-4 napig áll el.

Tipp:

A megmaradt anyagból finomságokat szoktunk sütni, legközelebb megosztjuk a receptet!