Cocoon chutney

Ú, annyira élvezzük ilyenkor az őszi hangulatokat megtámogatni őszi ízekkel! A most beérő zöldségeket, gyümölcsöket érdemes helyben beszerezni (a legjobb persze a kertből, mint a képen látható almáink 😉 ) , ezzel is támogatva a helyi termelőket és csökkentve az intenzív távszállítási károkat. 

Szilvából szoktunk chutneyt, azaz fűszeres mártogatós szószt készíteni. Gabonafasírthoz, sültkrumplihoz, pitához, a nem vegán életmódot folytató embereknek sültekhez is extrán ajánlott, finom és egészséges!

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 2 lila hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 cm-es friss gyömbér 
  • 1 kg szilva vagy ringló 

A hagymákat és a gyömbért apróra vágjuk, olívaolajon vagy kókuszzsíron kis sóval és curryporral puhára pároljuk. A gyümölcsöket kimagozva, apróbb darabokra vágva hozzáadjuk, lassú tűzön megfőzzük.
Egy evőkanál pikáns lekvárral ízesítjük, aki bírja az erőset, csilipaprikát is tehet bátran bele!

Jó étvágyat!

Tipp:
Almából is kitűnő!