DIY vírus- és baktériumölő!

Hoztunk most három hatékony és zöld megoldást a lakásunk, a kezünk és a levegő fertőtlenítésére.
Olyan szuper vírus- és baktériumölő szerek ezek, amikkel nem csak az egészségünkre, otthonunk tisztaságára
de a környezetre is vigyázhatunk.

Hatékony és környezetkímélő

Mostanában nagyon sokan kérdeztétek, hogy van-e valami okos megoldásunk arra, hogy a mostani „extra fertőtlenítős szezonban” is meg tudjuk tartani az otthonunk zöld megoldásait, miközben azért megbízható fertőtlenítő szert tartsunk a kezünkben.

Fontos! Kihangsúlyoznánk, hogy a koronavírus ellen nem ígérünk 100% biztos megoldást, ugyanakkor ezekkel a házilag készített fertőtlenítőszerekkel nagyban csökkenthetjük a kockázatot – az OMSZ által is javasolt védekezési teendők kiegészítéseként.

  1. Teafa-eukaliptusz spray légzés könnyítésére
    Egy 100 ml-es fújós flakonba tegyél 1/3 rész tiszta alkoholt, majd oldj fel benne 30 csepp teafa olajat és 20 csepp eukaliptusz illóolajat. Végül egészítsd ki annyi desztillált vízzel a flakont, hogy tele legyen.
    Használat előtt rázd fel!

 

  1. Teafa-levendula spray a szoba levegőjének frissítésére
    Ehhez a szuper spray-hez is egy 100 ml-es fújós flakonra és 1/3 rész tiszta alkoholra lesz szükséged. Most oldj fel benne 30 csepp teafa olajat és 20 csepp levendula olajat, végül egészítsd ki desztillált vízzel a flakont.
    Használat előtt mindig rázd fel!

 

  1. Teafa-oregánó spray fertőzések ellen
    Hasonlóan az előző két természetes spray készítéséhez, most is vegyél elő egy 100 ml-es fújós flakont, majd töltsd 1/3 részig tiszta alkohollal, majd oldj fel benne 30 csepp teafa olajat és 20 csepp oregánó olajat. Végül pedig egészítsd ki a flakon belsejét desztillált vízzel.
    Használat előtt pedig mindig rázd fel!

 

Azért is írtuk a tiszta alkoholt, mert a legtöbb szakértő szerint a min. 60 százalékos alkohol számít megbízhatónak. Szóval minél magasabb alkoholtartalmú alkoholt tudsz felhasználni, annál jobb!
(Patikából orvosi alkoholt biztosan be tudsz szereni!)