Műanyagmentesen

#műanyagmentesjúlius #természetes #védelem #hozdvissza #használdújra

Természetesen nem használunk semmiféle mesterséges, műanyag- vagy  kőolajszármazékot termékeinkben, így még a csomagoláskor is igyekszünk gondolni a környezetünkre: üveget vagy papírt használunk. 

Sokan vissza is hozzátok nekünk a már kiürült Cocoon tégelyeket, amiket a megfelelő fertőtlenítést követően újra tudunk használni!

Köszönjük Nektek, hogy segítitek munkánkat és Ti is vigyáztok szépséges szép Földünkre! A legkisebb tett is számít!

*

A hétköznapokban mi is odafigyelünk, hogy minél kevesebbet pazaroljunk, illetve, hogyha létezik műanyagmentes alternatíva akkor azt válasszuk. Kötelességünk figyelni, ám rengeteg kedves kis kézműves könnyíti meg ezt a küzdelmet, kellemes elfoglaltsággá varázsolva mindezt: köszönjük!

Természetessé vált már a szűrt csapvíz, a szelektív hulladékgyűjtés, a kenyeres zsák (Shamo bags) és a bevásárló és zöldséges vászonszütyők használata (Urban Zerowaster) és egyre több finomság készül otthon! 🙂

A hónap új szenzációi a lebomló telefontok és a mosható szendvicszsák, amit Cocoon termékekhez használunk egyelőre.

A Terra Case 100%-ban komposztálható, növényi rost alapú mobil tokja még tapintásra is jobb érzetet ad, mint átlagos társai. Látva pedig a kis növényi rostokat, még lelkünk is bátran megnyugodhat!

A Kivi bag zacsik bár poliészterből készülnek, OEKO-TEX® 100 minősített alapanyag, így megfelel a humánökológiai szabályoknak, azaz tutira ártalmas anyagoktól mentes! Emellett nagyon strapabíró anyag és könnyű tisztítani. Elsőként a saját Cocoon felszerelésem hordozom benne, ugyanis volt szerencsém már utazáskor nem eléggé visszacsavarni a tégely tetjét…