Természetes szépségápolás

Természetesen nem használunk semmiféle parabén, műanyag- vagy  kőolajszármazékot termékeinkben, mert a növényi eredetű alapanyagok a legmagasabb fokon tudják ápolni bőrünket.

Mivel az emberi szervezet tökéletesen van kitalálva, bőrünknek nem sok segítségre van szüksége: ha jól működik, ha nem borítja fel semmi kis rendszerét, ha kiegyensúlyozott életünk van és rendben vagyunk önmagunkkal, jóformán önállóan el tudja látni karbantartó funkcióját is. Persze bonyolult életünk, a városi lét és a 21. századi stressz áradat, a verseny és minden egyéb megnehezíti a feladatunkat, így bőrünk is igényli a gondoskodást, az odafigyelést és a segítséget. De nem mindegy, hogy milyet!

Hogy megértsük valamelyest bőrünk rendszerét, segítségül hívjuk Gabriela Nedoma, gyógynövénypedagógust: 

 „Az egészséges bőrnek nem sok ápolásra van szüksége: gondoskodik magáról, naponta előállítva saját bőrápoló krémjét. Ezzel megőrzi felszínének bársonyosságát, nedvességét, rugalmasságát és egészséges egyensúlyát. Ez az általa előállított bőrkrém természetes, nedvességből és zsírból álló emulzióval vonja be a bőrt. Az emulzió nyersanyagait a verejték- és faggyúmirigyek szolgáltatják. 

A faggyúmirigyek egy zsírsavtartalmú viaszos anyagot termelnek, a faggyút. Ez adja meg a bőr puhaságát, kifelé-befelé egyaránt hatékony védővonalat képezve. Megakadályozza, hogy a bőr kiszáradjon, védi a szervezetet a túlzott mértékű párologtatástól és az idegen anyagok behatolásától. Ha túl kevés faggyú termelődik, ami az intenzív bőrápolás következménye lehet, a bőr szárazzá és töredezetté válik, és hajlamos lesz a bőrbetegségekre.

A bőrfelszín nedvességéről a verejtékmirigyek gondoskodnak. A verejték szagtalan váladék, csak a test baktériumainak bomlási folyamatai teszik bűzössé. A verejték szinte teljes egészében vízből áll, csekély mértékben tartalmaz azonban sókat (kalcium, nátrium, kálium, magnézium), savakat (tejsav, aminosav, urokánsav stb.), karbamidot, fehérjéket és glicerint is. Ezek az alkotóelemek kulcsszerepet töltenek be a bőr felszínén: megkötik a nedvességet. Ezért természetes nedvesítő faktoroknak (Natural Moisturizing Factors NMF) is nevezik őket. Természetes nedvesítő faktorok hiányában a víz hamar elpárolog, és a bőrfelszín kiszárad.

A természet rafinált rendszert fejlesztett ki, amelynek révén a bőr képes nedvességet elvonni a környezetéből, s azt meg is tudja kötni a felszínén. Az egészséges bőr több nedvességet vesz fel, mint amennyit veszít, és ennek érdekében a védelmező hidrolipidfilm megléte elengedhetetlen. Ezért a kozmetikában a legfontosabb szempont ennek a természetes védőfilmnek a megőrzése, mivel a bőr ennek köszönhetően képes ellátni magát zsírral és nedvességgel.

Ebben segítségére lehetnek azok a gyengéd szerek, amelyek a bőr működésével összhangban fejtik ki hatásukat. A tejtermékek a bőréhez hasonló nedvesítő faktorokkal és zsírsavakkal rendelkeznek. A gyümölcsök, gyógynövények, gyógyiszapok vagy különféle mézek is tartalmaznak olyan ápolóanyagokat, amelyek a bőr természetes összetételében is megtalálhatóak. A gyengéd bőrápolás, amely természetes módon védi, ápolja és megújítja a védőfilmet, elengedhetetlen.”

Mi ebben segítünk Neked, hogy természetes módon tudjátok védeni, ápolni és megújítani a védőfilmet! ?