Thai leves Cocoon módra

Az ünnepek elteltével mindannyian vágyakozunk a könnyebb ételek után,
és télvíz idején mindig jól esik egy finom, meleg leves.
20 perc alatt elkészül, kezdő szakácsművészek is bátran
belefoghatnak az elkészítésébe, a siker garantált!

 Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 evőkanál kókuszolaj

  • 1 fej lila hagyma

  • 3 gerezd fokhagyma

  • kb. 2 cm friss gyömbér

  • 1 dl kókuszkrém

  • ½ dl szójaszósz és/vagy pad thai szósz

  • 2 teáskanál curry fűszerkeverék vagy curry paszta

  • csili pehely, ha szereted a csípőset

  • fél lime vagy citrom leve

  • 750 gramm wok mirelit zöldségkeverék (vagy friss zöldségek)

  • 50 gramm vermicelli rizstészta (nem szentségtörés amúgy a cérnametélt sem

Így készítsd a melegítő finomságot:

Egy fazékban a megolvasztott kókuszolajon megpirítjuk a vékonyra szeletelt hagymákat és a
gyömbért, majd hozzáadjuk a (fagyos) zöldségeket, kicsit átforgatjuk a curryvel, majd ráöntjük a
szójaszószt, a Pad Thai szószt ha van, és a kókuszkrémet, hozzáadunk 750 ml vizet és felforraljuk. Ha
felforrt, levesszük a tűzről és lefedve pihentetjük, amíg elkészül a rizstészta, melyhez egy külön kis
fazékban sós vizet forralunk, hozzáadjuk a tésztát, és megvárjuk, míg kb. 8-10 perc alatt megpuhul.
Leszűrjük, hozzáadjuk a kész leveshez, ízesítjük izlés szerint sóval és csili pehellyel. Citromkarikákkal
tálaljuk.

Jó étvágyat!

Kép: Jad Limcaco