Vegán cukkini quinoával töltve
Mi mindannyian rajongunk a finom, friss zöldségekért, így amikor csak tehetjük, őket választjuk! A tavaszi nap első melengető sugarai megérkeztek, így még jobban esik a szervezetünknek egy könnyed, vegán menü – mint például ez a szuper egészséges quinoával töltött cukkini!

Alapanyagok, amikre szükséged lesz:
- 100 g quinoa
- só
- 250 ml zöldség alaplé
- 50 g répa
- 30 g zellerszár
- 1 szál újhagyma
- 1 evőkanál aprított, friss petrezselyem
- 1 kis csokor bazsalikom
- 6 szál kakukkfű
- 2 evőkanál olíva olaj
- 2 közepes méretű cukkini
- tetejére a kedvenc növényi sajtod
Így készítsd az ínycsiklandozó töltött cukkinid:
Először készítsd elő a szuper egészséges zöldségeket! Vágd apró kockákra a répát és a zellerszárat, valamint vékonyan szeleteld fel az újhagymát és a petrezselymet! A bazsalikomot és a kakukkfüvet is szeleteld fel apró darabkákra!
Ezután a zöldségalaplében lassú tűzön főzd meg a quinoát, majd kapcsold le és hagyd picit kihűlni!
Keverd össze az összevágott zöldségeket és a főtt quinoát az olívaolajjal együtt!
A cukkiniket mosd meg alaposan, majd vágd őket félbe (hosszanti irányban)! Egy kanál segítségével készíts mélyedést a közepükbe, majd töltsd bele a zöldséges-quinoás tölteléket.
190°C-ra előmelegített sütőben egy sütőpapírral bélelt tepsiben sütsd 10 percig, majd szórd meg a vegán sajttal! Körülbelül 10 perc alatt sütsd készre a töltött cukkinid!
Jó étvágyat!