Vegán cukkini quinoával töltve

Mi mindannyian rajongunk a finom, friss zöldségekért, így amikor csak tehetjük, őket választjuk! A tavaszi nap első melengető sugarai megérkeztek, így még jobban esik a szervezetünknek egy könnyed, vegán menü – mint például ez a szuper egészséges quinoával töltött cukkini!

Alapanyagok, amikre szükséged lesz:

  • 100 g quinoa
  • 250 ml zöldség alaplé
  • 50 g répa
  • 30 g zellerszár
  • 1 szál újhagyma
  • 1 evőkanál aprított, friss petrezselyem
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 6 szál kakukkfű
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 2 közepes méretű cukkini
  • tetejére a kedvenc növényi sajtod

Így készítsd az ínycsiklandozó töltött cukkinid:

Először készítsd elő a szuper egészséges zöldségeket! Vágd apró kockákra a répát és a zellerszárat, valamint vékonyan szeleteld fel az újhagymát és a petrezselymet! A bazsalikomot és a kakukkfüvet is szeleteld fel apró darabkákra!

Ezután a zöldségalaplében lassú tűzön főzd meg a quinoát, majd kapcsold le és hagyd picit kihűlni!

Keverd össze az összevágott zöldségeket és a főtt quinoát az olívaolajjal együtt!

A cukkiniket mosd meg alaposan, majd vágd őket félbe (hosszanti irányban)! Egy kanál segítségével készíts mélyedést a közepükbe, majd töltsd bele a zöldséges-quinoás tölteléket.

190°C-ra előmelegített sütőben egy sütőpapírral bélelt tepsiben sütsd 10 percig, majd szórd meg a vegán sajttal! Körülbelül 10 perc alatt sütsd készre a töltött cukkinid!

 

Jó étvágyat!